Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Svájci Montelino-torta




Hozzávalók:

15 dkg liszt

2 dkg porcukor

7,5 dkg puha margarin

5 tojássárgája

Csipetnyi só

25 dkg étcsokoládé

2 csomag csúcsos töltött praliné

2,5 dkg + 1 teáskanál cukor

1 zacskó vaníliás cukor

3 ¾ dl tejszín

2 tojásfehérje

A díszítéshez 3 dkg fehér csokoládé

A forma kikenéséhez margarin, és folpack



A lisztet a cukorral, a puha margarinnal, 1 tojássárgájával, csipetnyi sóval és kb. 2 ek. Hidegvízzel sima tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagoljuk, és kb. 30 percre a hűtőbe tesszük.



Egy 26 cm kapcsos tortaforma alját margarinnal kikenünk, és kinyújtjuk rajta a tésztát. Villával megszurkáljuk, karimát kattintunk köré, majd előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig sütjük. Röviden pihentetjük, majd tortatálra tesszük, a karimát ismét rátesszük.



A durvára felaprított csokoládét forró vízfürdőben megolvasztjuk 2-3 evőkanál folyékony csokoládét az omlós tésztára simítunk, és 6 szem kivételével elosztjuk rajta a pralinékat. A megmaradt tojás sárgákat 2,5 dkg cukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük, majd belekeverjük a maradék kihűlt csokoládét. 2,5 dl tejszínt kemény habbá verünk, majd a tojásfehérjéket is felverjük. A kétféle habot egymás után a krémbe vegyítjük. Hullámosan a tortára simítjuk, kb. 3 órára a hűtőbe tesszük.



A félretett pralinékat félbevágjuk, a maradék tejszint a maradék cukorral keményre felverjük, és csillagcsöves nyomózsákba töltjük,/már aki/ A félbevágott pralinékkal és a fehér csokoládéból forgácsokat csinálunk, így díszítjük.



Nagyon-nagyon finom!


Megosztásokat köszönöm


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.