Breaking News

Túró Rudi szelet




Hozzávalók:

A tésztához:
240 g liszt
150 g margarin
1 tojás sárgája
1 ek. cukor
2 ek. kakaó
1 dl tejföl
csipetnyi szódabikarbóna

A töltelékhez:

700 g túró
4 tojás sárgája
100 g mazsola
3 ek. búzadara
1 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj
200 g porcukor
a tojások kemény habja

A mázhoz:

300 g porcukor
3 ek. kakaó
50 g vaj
3 ek. forró víz



Elkészítés:

1. Két őzgerinc formát kivajazok, belisztezek. A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd két részre osztom, és kibélelem vele az őzgerinc formákat. Nem baj, ha a tészta lóg a forma oldalán, mert a töltelékre vissza kell majd hajtani.

2. A tölteléket alaposan összedolgozom, beletöltöm a formákba, és ráhajtom a lelógó tészta széleket.

3. Előmelegített sütőben,közepes hőfokon megsütöm, tűpróbával ellenőrzöm, hogy átsült-e. Ha kihűlt, kiborítom egy tálcára. Közben elkészítem a mázat. A csokimázhoz a hozzávalókat jól összeforralom, kicsit hűlni hagyom, végül a gerincformából kiborított, kicsit már kihűlt süteményt megkenem vele.

4. Miután a máz megdermedt, forró vízbe mártott késsel tetszés szerinti szeletekre vágva tálalom.


Megosztásokat köszönöm

forrás: Czine Zsuzsanna

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.