Breaking News

Túrós krémes





Hozzávalók:

Tésztához: 

30dkg liszt, 10dkg margarin, 10dkg porcukor, fél csomag szalalkáli, 2 egész tojás.

Töltelék: 

50dkg túró, 25dkg margarin, 20dkg porcukor, 1 vanília cukor.



Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Kevés tejföl mehet bele, ha kemény a tészta. Fél óráig pihentetjük. Két lapot nyújtunk belőle, amit tepsi hátulján világosra sütünk. Egy lap sütési ideje kb. 10 perc.
Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót szitán áttörjük, majd a többi hozzávalóval jól kikeverjük, és a két lap közé töltjük. Tetejére csokimáz.
Egy napig állni hagyjuk (a szalagória miatt). Ez idő alatt jól megpuhul.




Megosztásokat köszönöm


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.