Breaking News

Vaníliakrémes torta




Meglepően jól harmonizál a dió és a vanília egymással.

Hozzávalók:

18 dkg finomliszt
3 púpos kávéskanál szódabikarbóna
22 dkg kristálycukor
3 tojás
6 dl tejföl
8 dkg darált dió

A krémhez :

19 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
2 vaníliás pudingpor
1 citrom
5 dl tej
25 dkg margarin



Elkészítés :

A tésztához szétválasztjuk a tojásokat.
A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejfölt, a szódabikarbónával elkevert lisztet és a diót, végül beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert habot.

Kibélelünk sütőpapírral egy 24 centis tortaformát.
Kettévesszük a tésztát, majd egyenként megsütjük a tortalapokat ( 200 fokon, 18-20 perc alatt)

A krémhez pudingot főzünk tejből, pudingporból és hagyjuk kihűlni.
Habosra keverjük a margarint a vaníliás cukorral és a porcukorral, majd hozzáadjuk a citrom levét és a héját.
Végül összekeverjük a kihűlt pudinggal.

Megkenjük az egyik tortalapot a krém kétharmadával.
Befedjük a másik lappal, majd bevonjuk a krémmel.
Megszórjuk a tetejét darált dióval.
Egy-két órára hűtőbe tesszük.




Megosztásokat köszönöm


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.