Breaking News

Zserbó /Kati néni receptje/




Hozzávalók:

40 dkg liszt
1 tojás
5 dkg cukor
20 dkg margarin
1 dl tej
1 dkg élesztő
1 mk sütőpor

Töltelék:

25 dkg darált dió
20 dkg cukor
20 dkg sárgabarack lekvár

Bevonat:

4 ek. kakaópor
4 ek. cukor
5 dkg vaj



Elkészítés:

Az élesztőt langyos tejben kis cukorral felfuttatjuk.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást, sütőport, és sót, majd jól összedolgozzuk.
A tésztát három egyenlő részre osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk 35x25 cm nagyságú tepsi-méretűre /ez kb. megfelel a tűzhelyekben lévő tepsi méretnek/
kicsit kisebbre nyújtsuk/ .
Az alsót megkenjük lekvárral, meghintjük cukros-dióval, majd rátesszük a következő lapot, és megismételjük az előző műveletet/lekvár+cukros-dió/
Rátesszük a harmadik lapot. 1 órát kelesztjük még.
A sütőt 180 fokon előmelegítjük, a sütemény tetejét megszurkáljuk, lassan sütjük 12-15 percig

Máz:

A kakaóport a cukorral, kevés vízzel simára keverjük és nagyon sűrűre főzzük, levesszük a tűzről, beledobjuk a vajat, és addig keverjük, amig elolvad. Kicsit hűtjük, majd a tetejére kenjük.



Megosztásokat köszönöm


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.