Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Bonbonmeggyes




Hozzávalók a tésztához: 

5 dkg cukor, 2 evőkanál tejföl, 1 evőkanál kakaópor, 5 dkg margarin, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 tojássárgája, 30 dkg liszt.

Piskóta: 

6 evőkanál liszt, 6 evőkanál cukor, 6 tojás, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor.

Krém: 

1 üveg magozott meggy, 1 bonbonmeggy aroma, 20 dkg porcukor, 4 evőkanál liszt, 5 dl tej, 25 dkg margarin. (Én sehol sem kaptam bonbonmeggy aromát, így egy konyak aromát tettem bele, mivel csak azt kaptam, és a meggyhez illik is)

Máz: 

20 dkg tortabevonó csokoládé, kevés étolaj.

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból 2 lapot sütünk 35 x 27 cm-es tepsi hátán, kb. 10 perc alatt kész. A piskótát is megsütjük. A krémhez a tejet a liszttel felfőzzük, ha kihűlt, a porcukorral kikevert margarint és az aromát hozzákeverjük, beletesszük a lecsepegtetett meggyet, és a felkockázott piskótát. A kész krémet betöltjük a két lap közé, majd bevonjuk a csokimázzal.
Egy éjszakát puhulni hagyjuk.

Megosztásokat köszönöm


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.