Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Házi krémes ;)




Hozzávalók:

- 2 csomag leveles tészta, a kinyújtott sütőpapíros változat!
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 7 tojás fehérje
- 18 csapott ek. kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dl tej
- 5 dl víz
- 5 dl Hulala habtejszín

A leveles tésztát sütőpapírral tepsibe tesszük, és a tetejére ráteszünk egy másik tepsit, hogy ne púposodjon fel. Előmelegített sütőben 200 C-on 10-12 percig süssük. A másik lapot is ugyan így süssük meg. 



Krémhez: 

Egy 5 literes fazék aljába szórjuk 2 ek kristálycukrot, majd öntsünk bele 3 dl tejet és 5 dl vizet és kezdjük el forralni. 
7 tojásfehérjét kezdjük el kemény habbá verni, majd apródonként adjuk hozzá 4 csapott ek. kristálycukrot. 
3 csomag vaníliás pudingport, 14 csapott ek. kristálycukorral, 2 vaníliás cukorral és 2 dl tejjel keverjük ki csomómentesre. 
Majd amikor felforrt adjuk hozzá a pudingot és folyamatos keverés közben főzzük sűrűre. Majd a tűzről levéve ebbe a forró pudingba óvatosan belekeverjük a tojáshabot, majd takaréklángra visszatéve, még főzzük pár percig álladóan kavargatva óvatosan, hogy ne törjön! Még melegen kenjük rá a tepsiben lévő lapra a krémet és egyenletesre simítsuk el, majd tegyük hűtőbe, hogy a krém kihűljön.
0,5 liter Hulalát jó keményre felverünk, majd rásimítjuk a kihűlt krémre egyenletesen. 



A tetejére: 

Lehet gőz fölött egy tábla csokit megolvasztani egy pici étolajjal összekeverni és a tetejére simítani. Vagy 10 dkg. porcukor, 2 ek. forró víz, 1 kiskanál citromlé, lehet még csokit, kakaóport adni hozzá és ennek a keverékét a lap tetejére simítani. Nehezen folyós méz állagúnak kell lennie. Ha megdermed, akkor forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel négyzetekre és helyezzük a tejszínhab tetejére. Tegyük pár órára hűtőbe és utána szeletelhető.





Megosztásokat köszönöm


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.