Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Ínyenc fokhagymás csirkehúsleves ;)






Egy nagyon finom savanykás ízű leves receptjét szeretném veletek megosztani amit mustárral savanyítunk , mi nagyon szeretjük :)
1 jó nagy fej hagymát ,3 szál murkot 2 szál petrezselyemgyökeret , egy kisebb fej (almányi )zellergyökeret , vékony csíkokra vágtam és egy kanál zsírban odatettem dinsztelni .Addig a csirkét feldaraboltam és amikor a zöldség megdinsztelődött akkor a csirkedarabokat is beleraktam ,megszórtam egy kávéskanál pirospaprikával , hozzáadtam egy kávéskanál reszelt tormát de akinek nincs kéznél az tormás mustárt is használhat , 2 csapott evőkanál mustárt 3 babérlapit , jól elkevertem majd 3 jó nagy pityókát is ilyen kis csíkokra vágtam ezt is beleraktam és feltöltöttem vízzel .Raktam bele egy kis sót borsot és hagytam főni , mérsékelt lángon .Amikor már a hús félig megpuhult akkor belereszeltem 2 kisebb fej fokhagymát és készre főztem . 2 tojás sárgáját elkevertem 2 evőkanál liszttel és 5 dl tejjel , természetesen egy nagyobb edénybe hogy a levesből apránként rámerve az eresztékre ,fel tudjam melegíteni és így beletölteni a levesbe ,jól összekevertem megszórtam petrezselyemzölddel majd hagytam állni fedő alatt 10 percet és forrón tálaltam .

Pityóka – burgonya
babérlapi - babérlevél
murok – sárgarépa
ereszték – tejes habarás





Megosztásokat köszönöm

forrás: Székely kukta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.