Breaking News

Kókuszos szelet




Hozzávalók

Barna tésztához:

5 tojásfehérje
15 dkg. kristálycukor
15 dkg. darált dió
3 ek. kakaópor
2 ek. rétesliszt
fél cs. sütőpor

Krémhez:

10 tojássárgája
20 dkg. kristálycukor
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. főzős, vanília ízű pudingpor
3 dl. tej
25 dkg. Rama

Fehér tésztához:

5 tojásfehérje
15 dkg. kristálycukor
15 dkg. kókuszreszelék
2 ek. rétesliszt
fél cs. sütőpor
fél citrom leve

Elkészítés:

A fehér tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd beleszórjuk a cukrot, hozzáadjuk a citromlevet, valamint a kókuszreszelékkel és a sütőporral összekevert lisztet. Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk és a masszát egyenletesen belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon, (180 fokon, hőlégkeverésnél 165 fokon), kb. 15 perc alatt megsütjük. Közben elkészítjük a barna tésztát az előzőhöz hasonló módon, majd megsütjük, mint a kókuszos tésztát. A tojássárgát a kétféle cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a pudingport, a tejet és állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. A Ramát habosra keverjük, apránként beledolgozzuk a kihűlt, pudingos krémet. A krém nagyobbik részét a kókuszos tésztára kenjük és befedjük a barna tésztával, amit a maradék krémmel megkenünk. A tetejét kókusz, vagy csokoládéreszelékkel megszórjuk, pár órát hideg helyen pihentetjük, végül kockára, vagy hosszúkás szeletekre vágjuk.


Megosztásokat köszönöm

forrás: Sütik

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.