Breaking News

Lajcsi szelet ;)




Hozzávalók a tésztához: 

60 dkg liszt, 3 evőkanál kakaó, 3 evőkanál méz, 3 egész tojás, 30 dkg cukor, 8 dkg margarin, 3 mokkáskanál szódabikarbóna.

Krém: 

8 dl tej, 15 dkg cukor, 2 csomag puncs pudingpor, 25 dkg margarin, 1/2 dl rum, vagy aroma. 

A másikhoz: 

1 csomag vaníliás pudingpor, 8 dkg cukor, 12,5 dkg margarin, 1 vaníliás cukor.

Elkészítés: 

3 tojás, 3 ek. kakaó, 3 ek. méz, 3 mk. bóna, 30 dkg cukor, 8 dkg margarin, ezeket gőz fölött addig keverjük, míg elolvadnak a hozzávalók, majd összegyúrjuk a 60 dkg liszttel, 4 felé osztjuk, és tepsi háton kisütjük a lapokat. Nem szabad sokáig sütni, mert a méztől nagyon kemény lesz!

A krémhez a pudingokat, cukrot, külön-külön felfőzzük a tejben, majd kihűtjük őket, majd a margarinnal habosra keverjük mindkettőt. A puncsosat rummal, vagy rum aromával ízesítjük, a vaníliásba pedig vaníliás cukrot teszünk. Majd megtöltjük a kihűlt lapokat, az alsóra a puncsos krém felét rakjuk, a következőre a vaníliás krémet, majd az utolsóra a megmaradt puncspudingot rakjuk. Rátesszük az utolsó lapot, és a tetejét csokimázzal vonjuk be.
(Én most sem kínlódtam gőz fölött, mindent beleborítottam a tálba, és a robotgép gyönyörűen bedagasztotta, semmivel sem különb, mintha gőz fölött melegítettem volna, csak a margarint olvasztott állapotban öntöttem bele!)


Megosztásokat köszönöm


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.