Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Narancsborítású torta, Rosace a l’ orange



Recept: Narancsborítású torta, Rosace a l’ orange

Narancs: 

1 nagy narancsot szeleteljünk 3 mm-es szeletekre, szeletelővel. Cukorszirupot készítünk. 50 dkg cukor, 2,5 dl. víz. Fedő alatt lassan főzzük 2 órán át. 
Cukrászkrém: 6 dl Zsiros tej, vanília paszta, lábosban melegíteni, míg épp forrni nem kezd. 4 egész tojást feltörünk egy tálban, 10 dkg kristálycukor, 6 dkg liszt, habverővel kikeverni. A tojásos keverékbe fokozatosan beleöntjük a tejet, vissza a lábosba az egészet, és sűrűre főzzük, folyamatosan kevergetve. Mikor sűrű, jól felverjük, majd leFolpackozzuk, áttéve egy másik tálba. Kihűtjük. Összerakáskor 5 dl (fele növényi, fele állati) felvert tejszínnel lazítjuk. 

Piskóta: 

4 nagy tojás, 10 dkg kristálycukorral, habverővel kikeverjük, ne túl keményre. Ha belecsorgatunk egy jelet a tetejére, el kell süllyedni. Bele a liszt fele (5 dkg a fele, összesen 10 dkg kell), majd 5 dkg olvasztott, lehűtött vaj utána a liszt másik fele. Kivajazott 23 cm-es formában (papírral alul és oldalt bélelve) 160 fokon légkeveréssel 25-30 percig sütni. Akkor jó, ha aranybarna, és az oldala elválik a formától.
Narancsokat kihűteni, leszárítani, a maradék léhez likőrt, konyakot adni. 

Összeállítás:

• Piskótát ketté kell vágni
• Egyiket 15 cm-es körre kell vágni
• Kibélelni egy 23 cm-es félgömböt, dupla Folpack réteggel
• Kirakni naranccsal, óvatosan, első köt középre, többivel körbe rakni, majd negyedekkel kipótolni a közöket
• A fele krémet beleöntjük, elvileg a narancsok tetejéig kell érnie. 
• Erre jön a kisebbik tortalap, megkenni az alkoholos narancslével
• Maradék krémbe megy a maradék narancs, összevágva, bele, és rá a tortalap tetejére. Alkoholos narancslével meglocsolni.
• Tetejére sütőpapír, egy tortaforma alja, jól de finoman lenyomkodni, egy éjjelre hűtőbe tenni.
• Másnap kifordítani, tejszínnel díszíthető az oldala alul.

Megosztásokat köszönöm






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.