Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Szerb rostélyos




Hozzávalók:

4 szelet marharostélyos lehet csirke, vagy sertés is (á 20 dkg)
2 nagy fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 zöld húsú paprika
1 kg kelkáposzta
2 kis paradicsom
2 evőkanál olaj
1 mokkáskanál köménymag
2 kávéskanál fűszerpaprika
só, bors

Elkészítés:

A húst megmossuk, leszárítjuk, kicsit kiütögetjük. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paprikát megmossuk, széles szeletekre vágjuk. A kelkáposztát megmossuk, cikkekre vágjuk. A paradicsomot pár pillanatra forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, és a paradicsomot cikkekre vágjuk.

Az olajban a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen átsütjük, kivesszük, melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a köménymagot, a fokhagymát, megszórjuk a fűszerpaprikával, és felöntjük 2 dl vízzel. Felforraljuk, ráöntjük a húsra, és fedő alatt lassú tűzön pároljuk.

A kelkáposztát sós vízben félpuhára főzzük.

Amikor a hús már majdnem puha, hozzátesszük a paprikát, a paradicsomot, és a kelkáposztát. Ízlés szerint sózzuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, majd lefedve puhára pároljuk.

Tálaláskor a káposztát elosztjuk a húsokon. Sós burgonyával tálaljuk.

Megosztásokat köszönöm


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.