Breaking News

Túrós kelt muffin





Hozzávalók:
12 db
A tésztához:

50 dkg finomliszt
3 dkg friss élesztő
5 dkg porcukor
1 db tojás
5 dkg olvasztott vaj
3 dl tej
1 csipetnyi só

A töltéshez:

20 dkg tehéntúró
5 dkg cukor
2 ek mazsola (el is maradhat)
0,5 db citrom reszelt héja
1 ek tejföl

A rózsák lekenéséhez:

1 db felvert tojás



Elkészítés:

Az élesztőt elmorzsoljuk, 1 dl langyos tejben 1 tk. cukorral felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, bele keverjük a sót, porcukrot,bele ütjük a tojást is. A megkelt élesztőt hozzá adjuk és a többi kéz meleg tejjel kidagasztjuk. A végén adjuk hozzá az olvasztott margarint és szép szálasra megdagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
A töltelék hozzávalóit is összekeverjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, 3 mm-re kinyújtjuk.
10 cm-es linzer szaggatóval szúrjuk ki..
helyen bevágjuk a szélein, a közepébe túró tölteléket teszünk.
A két szembe eső szirommal betakarjuk a tölteléket. A másik 4 szirmot ráigazítjuk. Egy muffin formát olajjal kikenjük,a virágokat bele tesszük és felvert tojással lekenjük. Még 20 percet kelesztjük és 200 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük. 12 db sült ki.






Megosztásokat köszönöm


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.