Breaking News

Almával töltött szalagos fánk ;)




Hozzávalók: 4 személyre
- olaj a sütéshez
- 5 dkg dió
- 5 dkg baracklekvár
- őrölt fahéj
- 1/2 citrom leve
- 2 alma
- 3 cl rum
- 10 dkg vaj
- só
- 6 tojássárgája
- 3 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 5 dkg porcukor
- 50 dkg liszt
- porcukor a szóráshoz



Elkészítés:

Az élesztőből 1 dl langyos tejjel, kevés porcukorral és liszttel kovászt készítünk, amit azután meleg helyen megkelesztünk. A liszthez adjuk, hozzáöntjük a maradék langyos tejjel elkevert tojássárgájákat, a porcukrot, csipetnyi sót, és az egészet lágy tésztává dolgozzuk össze. A felolvasztott vajat fokozatosan beledolgozzuk, és apránként hozzáadjuk a rumot is. A tetejét meghintjük liszttel, és letakarva meleg helyen a kétszeresére kelesztjük. Az almákat felaprítjuk, megcsepegtetjük citromlével, meghintjük őrölt fahéjjal. A diót durvára vágjuk. A megkelt tésztát lisztezett deszkán ismét átgyúrjuk, kinyújtjuk, és 7 × 7 cm-es négyzetekre vágjuk. A közepükre halmozunk egy kevés lekvárt meg egy kis fahéjas almát, megszórjuk dióval, befedjük egy másik lappal, és kiszúrjuk a fánkokat. A széleiket lenyomkodjuk, a tetejüket vékonyan megkenjük olajjal, és letakarva további 30 percig kelesztjük. Egy nagy lábasban olajat forrósítunk, és beleteszünk annyi fánkot, hogy kényelmesen elférjenek. Lefedjük, 2 percig sütjük, majd megfordítjuk, és most már fedő nélkül aranysárgára sütjük. A forró fánkokat papírtörlőre szedjük, megszórjuk vaníliás porcukorral, és azonnal tálaljuk.




Megosztásokat köszönöm

forrás: Hajni Konyhàja

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.