Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Arany cukros diós, krémes szelet ;)





Hozzávalók a tésztához:

4 db tojás fehérje
7 dkg cukor, 1 vaníliás cukor 
2 db tojás sárgája
10 dkg finomliszt
10 dkg darált dió
1/2 tasak sütőpor

Hozzávalók a krémhez:

250 ml tej
2 evőkanál finomliszt
2 db tojás sárgája
12 dkg cukor, 1 vaníliás cukor
1 tk. vanília aroma 
8 dkg vaj

Szóráshoz: 15 dkg cukor a karamellhez

Hozzávalók a mázhoz:

10 dkg étcsokoládé
2 dkg vaj



Elkészítése:

Mielőtt összeállítanánk a süteményt készítsünk 15dkg cukorból karamellt. Egy darab alufóliára öntjük, és hadjuk kihűlni. 
A tojás fehérjét a vaníliás cukrot és a cukrot habbá verjük, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját, az átszitált lisztel elkevert sütőport, darált diót, majd 'óvatosan' kavarjuk össze. Sütőpapíros tepsibe kanalazzuk a masszát és előmelegített 180 fokos sütőben nagyjából 30-35 perc alatt megsütjük. Közben a krémet készítsük el. 
A krém elkészítése: kavarjuk ki a tojássárgáját a cukorral, a vaníliával, és vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet és a tejet, keverjük össze és lassú kis tűzön kezdjük főzni. Folyamatosan kavargatva főzzünk sűrű krémet. Vigyázzunk, hogy a krém ne égjen oda. A vajat kavarjuk ki egy tálba, és a kihűlt krémet adjuk hozzá. Alaposan keverjük össze.
A karamellt törjük össze, és daráljuk meg. Egy keveset tegyünk félre a tetejére. 
Amikor kihűlt a tészta, hosszában háromba vágjuk el 'lassan' egy hosszú késsel. 
A tésztát egy tálcára tesszük, az első lapra szórjuk rá a darált karamell felét, erre pedig kenjük rá a krém felét, tegyük rá a második lapot ezt is szórjuk meg a darált karamellel, és kenjük rá a megmaradt krémet majd tegyük rá a harmadik lapot.
Készítsük el a mázat: tegyünk egy lábasba vizet, és gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét, és a vajat, majd kenjük rá a süteményre. A megmaradt darált karamellel megszórjuk, és rakjuk be a hűtőbe. 2-3 óra múlva szeletelhetjük. Ha kibírjuk addig :) 

Jó étvágyat!

A sütő mérete: 28X18cm

Megosztásokat köszönöm

forrás: Bodnár Ildikó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.