Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Csoki krémes szülinapi,és egy keresztelőre készitett túró torta ;)




---- Mindkettő egyforma nagyságú,és 3 piskóta lapból àll, tepsi méret 25 × 30.

--- 1 piskóta lap hozzávalói---
--- 5 db tojás + 1 kanál víz
--- 6 kanál cukor

Èn mindíg együtt habosítom ki,nem választom kettè a tojásokat,és mindíg kifogástalanul sikerülnek.kihabositás utàn fakanállal,óvatosan keverek hozzá

--- 6 kanál lisz, kicsit puposan!
--- fèl cs sütőpor
-------------------------------
--- Csoki krém--

--- 3 cs étcsokis pudingpor + 3 kanàl liszt
--- 1 l tej
--- 15 kanál cukor
--- 1 cs zselatinpor
--- 60 dkg vaj
--- 5 kanál holland kakaópor
--- a lisztet, a kakaóport ,ès pudingporokat össze keverjük és annyi tejjel dolgozzuk csomó mentesre,hogy ne legyen túl híg,vagy sűrü



A megmaradt tejet,a cukorral forrni tesszük,és sűrűre főzzük a pudingot,majd azonnal hozzà adjuk a zselatinport,és alaposan elkeverjük.
Amikor màr kihűlt kanalanként adagoljuk hozzá a vajat,és alaposan kihabositjuk.
A piskóta lapokat megtöltjük,hagyjunk a krémből az oldalára,és a tetejére sőt a diszitèsre is.
Én a képen látható módon krémrózsákkal,és habrózsákkal díszitettem,a tetejét csokoládé ízű fondannal burkoltam és stencil mintázóval díszitettem.



------- túró torta----

Piskótája 3 lap,és az elkészitése megegyezik a fentebb megadottak szerint

----- túró krém----
---- 1 kg túró
---- cukor izlés szerint,én enyhén édesen készitettem kb 20 dkg cukorral
---- vanilia izlés szerin
---- nekem kilós kiszerelésben van a vanilia cukor, 4 evőkanállal tettem bele
---- 4 pohár csokoládé darabos görög joghurt
--- 2 cs zselatinpor
--- fél l tejszin
---- a túrót,a cukrokat,a joghurtokkal elkevertem,hozzá adtam a felvert tejszint, és közben másfèl dl vizben fel melegítettem a zselatinport,hőkiegyenlités után a túrós masszához adtam és óvatosan elkevertem.
Kicsit várnom kellett,hogy kezdjen dermedni,ne legyen annyira folyós,és megtöltöttem a lapokat.
Mivel fondant burkolatot kapott a torta,ezért természetesen a maradék túró krémmel nem kentem le az oldalait,sem a tetejét.
Felhasznàltam poharas desszertnek,wz a túró krém bőséges,van aki vékonyabb rétegben szereti,van aki vastagabban,én a kettő között döntöttem,így maradt a krémből egy kevés.
A torta oldalát először pudingos vanilia krémmel egyenlítettem ki,simitottam szinte sík felületté,majd egy éjszakát pihent a hűtőben.
Másnap kb 30 dk vajat,egy kis cukorral,és vaniliás cukorral jól kihabositottam,és vékonyan bekentem vele a torta oldalait,tetejét.
Majd fondannal burkoltam,és a képen látható módon díszítettem.



---- vanilia krém---

--- 1 cs vanilia puding + 2 kanál lisz
--- 0,5 l tej
--- 5 kanál cukor
--- 15 dkg vaj
A krémet a fentebb leirt módon készitettem el.


Megosztásokat köszönöm


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.