Breaking News

Csokoládékrémes kókuszos szelet pikk-pakk ;)




Hozzávalók:
A tésztához:

3 dkg finomliszt 2 dkg rétesliszt
12 dkg porcukor
1 kk. sütőpor 
3 tojásfehérje
12 dkg kókuszreszelék

Csokoládékrémhez:

3 dl tej
5 ek. cukor
1 zacskó vaníliás cukor 
1 csomag csokoládés pudingpor
10 dkg boci étcsokoládé
10 dkg vaj/margarin

Tetejére:

100-150ml hulala tejszín ízlés szerint, 1 zacskó vaníliás cukor, csoki reszelék 



Elkészítése:

A tojásfehérjét a porcukorral, kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az átszitált sütőporos lisztet és a kókuszreszeléket. Óvatosan keverjük hozzá! Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Kb 20 perc. 

A csokikrém elkészítése:
2 dl tejet a felteszünk főni. Amíg felforr a maradék tejben csomómentesre keverjük a pudingport.
Amikor felforrt a tej, hozzáöntjük a pudingos keveréket és besűrítjük. Folyamatosan keverjük! Hozzáadjuk a cukrot, a feldarabolt csokoládét is belekeverjük, és hagyjuk kihűlni.
A vajat habosítsuk ki a vaníliás cukorral , majd habverővel keverjük össze a kihűlt pudinggal. 
A kihűlt tészta tetejét vonjuk be a krémmel, és vaníliás cukorral habbá felvert tejszínnel is megkenjük. Csoki reszelékkel szórjuk meg a tetejét. 
Egy éjszakát érdemes állni hagyni a hűtőben. 

Mennyiség kb. 25 szelethez

A tepsi mérete: 28X18cm

Jó étvágyat hozzá

Megosztásokat köszönöm

forrás: Bodnár Ildikó

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.