Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 
 +18 Gif

loading...

Dobostorta ;)
Tényleg olyan igazi, nagyon jól néz ki:) – kívül ropogós, belül puha, hmmm… : :)

Hozzávalók:

6 tojás,
12 dkg cukor,
12 dkg liszt,
3 dkg vaj,
30 dkg vajból készült csokoládés krém,
az áthúzáshoz 15 dkg cukor.Elkészítés:

Hideg úton készült piskótalapot készítünk. A megolvasztott, majdnem hideg vajat (csak annyira legyen meleg, hogy a vaj folyékony halmazállapotú legyen) a liszt belekeverése után adjuk a tésztához. Szilárd zsírral egyenletesen, jól bezsírozott, liszttel leszórt kerek tortalapon, széles késsel szétkenjük az elkészült tésztának kb. 1/6-át. A többi tésztát hideg helyre félretesszük. Középforró sütőben szép világos rózsaszínűre sütjük, széles késsel, gyorsan alávágjuk a tésztát és enyhén meglisztezett deszkára borítjuk. Vigyázzunk, hogy a lapok vízszintesen feküdjenek a deszkán. A tortalapot tiszta papírral letöröljük, újból zsírozzuk és lisztezzük. A következő lapok anyagának a tésztából való kimérésénél a tésztát ne keverjük át, mert összeesik. 6 lapot sütünk. A legszebb, szabályos lapot félretesszük fedőlapnak. A lapok kihűlése után 5 lapot csokoládékrémmel megtöltünk és bevonunk (a csokoládékrémet osszuk el 5 részre, a töltés kezdetén, hogy egyenlő legyen a krémrétegek vastagsága). A félretett hatodik lapot világos, aranyszínűre pirított karamellel leöntjük, amíg a pörkölt cukor még meleg, a szeleteket bejelöljük és kihűlés után, megmelegített, vajban áthúzott késsel felszeleteljük és a torta tetejére helyezzük.

Mielőtt a pörkölt cukorral bevont cikkeket a tortára helyeznénk, a tortakrémmel megkent oldalát szórjuk meg durvára reszelt csokoládéval. A tortát elkészíthetjük és megtölthetjük fogyasztás előtt való napon és tegyük hideg helyre. A fedőlapot gondosan eltesszük másnapig és fogyasztás előtt pár órával öntsük le, mert a karamell állás közben elveszti szép fényét és nedvessé válik.Megosztásokat köszönöm

forrás: ketkes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.