Breaking News

Epres diós palacsinta, már a látványnak sem lehet ellenállni, hát még ennek az íznek! ;)




Örömmel próbálok ki új recepteket, mert a palacsinta nálunk óriási kedvenc! Ez a finomság minket teljesen lenyűgözött, káprázatos úgy ahogy van! Kóstoljátok meg bátran!

Hozzávalók:

a palacsintához:

25 dkg liszt
3 tojás
3 dl tej,
2 dl szódavíz
1 csomag vaníliás pudingpor
Édesítő

A töltelékhez:

25 dkg darált dió
1 evőkanál édesítőszer (DW l:4)
1 teáskanál vanília kivonat
Fél üveg eperlekvár

Öntethez:

1 dl tej vagy tejszín
1 tojás
1 teáskanál vanília kivonat



Elkészítés:

A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, és kisütjük. A diót alaposan összekeverjük vanília kivonattal, az édesítőszerrel, és az eperlekvárral. A palacsintákat megtöltjük vele, majd félbe vágjuk. Egy sütőtálat, egy evőkanál puha vajjal kikenjük és a palacsintákat egymásra döntve belefektetjük. Az öntet hozzávalóit krémesre keverjük, és a palacsintára locsoljuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük. Porított édesítővel finoman meghintve tálaljuk.

Fekete Gita receptje!


Megosztásokat köszönöm

forrás: ketkes

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.