Breaking News

Epres piskóta torta ;)




A tészta:

225g sótlan szobahőmésékletü vaj
225g aprószemű cukor
4 kozepes tojas
1 tk vanilia mag vagy kivonat
225g sütőporos liszt, otthon nincs ilyen szerintem +1 tk sütőpor
2 tk sütőpor

A krém:

200g sotlan szobahőmérsékletü vaj
400g porcukor átszitálva
4 evókanál tej
7 g száritott eper(szerintem simán elhagyható, elvileg kicsit beszínezi a krémet, de ahogy látszódik, az enyémmel nem csinált semmit)
250g friss eper szeletelve+100g a tetejére félbe vágva szárastól 



Elkészítés:

A sütőt előmelegítem 180fokra-gáz 4
A vajat és a cukrot egy nagy tálban habosra keverjük kézimixer segítségével amíg kifehéredik. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat és jól osszedolgozzuk, johet a vanília. Hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport egy spatulával jól osszedolgozzuk.
2 db 20cm átmérőjű tortaformába osztjuk a tésztát. Én az aljába raktam sütőpapírt. 25 percig sütjük. A tésztát 10 percig még a formában hagyjuk hűlni, ahogy kivettük a sütőből. Utána rácsra tesszük, kihűtjük.
A krémhez az átszitált porcukrot és a vajat habosra keverjük a mixer segítségével.Hozzáadjuk a tejet és azt is jól eldolgozzuk. Ezután belekeverjük a szárított epret ami szép rózsaszínűre színezi a krémet. Én beleraktam a krémet egy zárható műanyagzacskóba aminek csak a sarkát vágtam ki.
Tálaló tányérra rakjuk az egyik piskótát johet rá a krém fele majd a szeletelt eper erre a kovetkező piskóta, majd újra a krém. A kozepére rakjuk a félbevágott epreket. Én egy villával kicsit megborzoltam a krémet.



Megosztásokat köszönöm

forrás: Lenke Gábor

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.