Breaking News

Fakanalas süti ;)




Hozzávalók: 20x25 cm-es tepsihez

- 35 dkg sima liszt
- 10 dkg kristálycukor
- 12 dkg olvasztott vaj (vagy margarin)
- 2 tojás
- 2 dl tej
- fél csomag sütőpor (6 g)
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja (kezeletlen vagy bio citrom)

A mázhoz:

- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor 
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 6 evőkanál tej



Elkészítés:

1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral (fehéredésig), majd hozzáadjuk az olvasztott (de kihűlt) vajat és a tejet, végül a sütőporral, csipet sóval és reszelt citromhéjjal elkevert lisztet. Kicsit sűrű tésztát kapunk, melyet beleegyengetünk a kivajazott/lisztezett tepsibe. Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben kb. 13-15 perc alatt megsütjük - tűpróba! (a sütési idő csak tájékoztató jellegű, nálam eddig sült, de inkább végezzünk tűpróbát)
2. A megsült süteményt kiborítjuk egy fatáblára és amíg még forró, egy fakanál nyelével lyukakat nyomkodunk a süteménybe (lehet elég sok helyen mélyedéseket nyomkodni, hogy utána jó sok helyen befolyjon a csokimáz - annál finomabb lesz).
3. Amíg hűl a süteményt, elkészítjük a mázat: a hozzávalókat egy tálban simára keverjük, majd összemelegítjük. Nem kell forralni, csak összemelegíteni!
4. A mázat a sütemény tetejére öntjük és hagyjuk, hogy belefolyjon a lyukakba is. 
5. Picit hagyjuk dermedni és szeletelve tálaljuk

Megosztásokat köszönöm


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.