Breaking News

Gesztenye torta ünnepi köntösben ;)




Hozzávalók:

--- 26 cm formában sütöttem 3 piskótát
-- 1 piskótához:
-- 3 db tojás + 1 kanál víz
-- 4 kanál cukor

Kihabositottam,majd hozzá kevertem óvatosan fakanállal

--- 4 kanál lisztet,és egy kis kávéskanál sütőport

---KRÉM--

-- 2 cs vaniliás puding + 3 kanál liszt
-- 8 dl tej
-- 13 kanál cukor
-- 30 dkg vaj
-- 1 kanál zselatinpor
-- pici rum
-- 25 dkg gesztenye massza



Elkészítés:

A pudingot és a lisztet csomó mentesre keverjük, a maradék tejet a cukorral forrni tesszük,és sűrüre főzzük.
Amikor elkèszűlt azonnal adjuk hozzá a zselatinport,gyakori kavargatással kihűtjük,és adagoljuk bele a vajat,majd alaposan kihabositjuk.
Ezután csipkedjük bele a màr kiolvadt gesztenye masszát és ezzel is jól kidolgozzuk.
Megtöltjük a lapokat,kívül is vèkonyan vonjuk e a krémmel.
Én egy éjszakát hagytam a hűtőbe,másnap díszitettem egy kevéske cukrorral,vanilia cukorral felvert hulalàval.


Megosztásokat köszönöm


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.