Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Gesztenyekrémes meggyes sütemény ;)




Hozzávalók:
Tészta:

8 tojás
8 evőkanál kristálycukor
8 evőkanál finomliszt
2 evőkanál kakaópor
½ cs. Sütőpor
egy deciliter olaj

Töltelék:

500 g gesztenyemassza
200 g vaj
150 g porcukor
2-3 evőkanál rum
1 üveg magozott meggybefőtt.

Díszítés: 

200 g csokoládé + 4 evőkanál étolaj



Elkészítés:

A tojások fehérjéit habbá verjük, kanalanként, óvatosan hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük míg kemény habbá válik. Mikor ezzel készen vagyunk, hozzáadjuk az egy deci olajat és a tojássárgákat egyenként. Egy szép tojásos habot kapunk. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral. ezt szép óvatosan egy szilikonlapáttal a habhoz kavarjuk. Egy kb. 35 x 25 cm-es tepsit kibéleljük sütőpapírral és meglisztezzük. Beleöntjük a tepsibe a piskótánkat és elsimítjuk a tetejét. Kb. 30 percig sütjük 180 C°-on. Amikor kihűlt, a tésztát kettévágjuk, a meggybefőtt levével meglocsoljuk-VIGYÁZAT NE NAGYON!!!! és a következőképpen töltjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a villával szétnyomkodott gesztenyemasszát és a rumot. A végén belekeverjük a meggyet. 
A csokit gőz fölött vagy mikróban megolvasztunk, hozzáadjuk a 4 evőkanál étolajat és a sütemény tetején elsimítjuk. Megszórhatjuk a tetejét őrölt mandulával, dióval, mogyoróval, de simán csoki tetővel is nagyon, nagyon finom.


Megosztásokat köszönöm

forrás: Lenke Bara

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.