Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




GYÜMÖLCSÖS DIÓS / KEKSZES / SZELETEK ;)





Hozzávalók a tésztához: 2 x 8 szelethez

2 tojás / L- es méretű/
10 dkg cukor
1 zacskó vaníliás cukor
8 dkg finomliszt
1/2 sütőpor
2 db kb. 22x12 méretű sütőforma

5 dkg olvasztott margarin / kb. 6 ek.
6 dkg Győri édes keksz /darálva
2 kisebb alma / apróra vágni
6 dkg cukor
1 tk. fahéj
10 dkg dió /durvára tört
10 dkg aszalt sárgabarack / apróra vágni
5 dkg aszalt vörös áfonya
Szóráshoz: porcukor, kristálycukor



Elkészítés:

Először az almát megpucoljuk és apró kicsi kockákra felvágjuk, kicsit meglocsoljuk citrom levével. Hozzá adjuk a fahéjat, és a 6 dkg cukrot, összekeverjük, félretesszük. Aszalt sárgabarackot is apró kicsi kockára felvágjuk.
A diót durvára törjük fel. A kekszet ledaráljuk. Az 5 dkg margarint felolvasztjuk. A tojást a cukorral, vaníliás cukorral habverővel jól összekeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, ezt is jól összekeverjük. Előkészítjük a két sütőformát. Mind a két forma aljába bele öntjük elosztva az olvasztott margarint. Az egyikbe a darált kekszet bele szórom, a másikba kb. 4 evőkanál tésztát öntünk. Az almát a levétől kinyomkodjuk, és fele-fele arányba beleszórjuk, megszórjuk kicsit cukorral mind a kettőt. Rá szórjuk fele- fele arányba az aszalt sárgabarackot. A vörös áfonyát aminek az alján tészta van, abba szórjuk bele. A dióval felesbe mind a kettőt megszórjuk. A tésztát a tetejére elosztjuk. Előmelegített sütőbe 180 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Lehet hústűvel ellenőrizni, ha nem ragad rá a tészta, akkor kész.
Ha megsült, hagyjuk a sütőformába amíg kihűl. A széleit kicsit késsel végig húzom, hogy jobban elváljon a formától. Kiborítom óvatosan egy tálcára, és egy másikat ráhelyezek és visszafordítom. A tetejét porcukorral megszórjuk. 

Jó étvágyat!

Megosztásokat köszönöm

forrás: Bodnár Ildikó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.