Breaking News

Ínycsiklandó citromos piskóta, csokis habbal ;)




Ma megmutatjuk, hogyan lehet egyszerűen fenséges süteményt készíteni! Ebből egy jó nagy adag finomság lesz, így családi összejövetelekre is bátran elkészíthető! Fenséges csokis finomság, nálunk bekerült a karácsonyi recept ötletek közé is, hiszen a krémes sütikből sosem elég!

Hozzávalók:

7 db L-es tojás
csipet só
1 citrom héja
7 evőkanál cukor
2 tasak vaníliás cukor
7 púpos evőkanál liszt
1 tasak sütőpor
3 evőkanál meleg víz

A krémhez:

30 dkg étcsokoládé
6.5 dl cukrásztejszín
1 üveg rumaroma
1 kis tasak habfixáló



Elkészítés:

7db L-es tojást ketté választok, a tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá felverem.
A 7 db tojás sárgájába egy nagy citrom reszelt héját, 7 evőkanál kristálycukrot, 2 vaníliás cukrot teszek. Ezt fehéredésig jól felverem. 7 púpos evőkanál lisztet, 1 sütőport és 3 evőkanál kéz meleg vizet teszek a kihabosított , cukros tojás sárgájába és a felvert tojásfehérje hab ¼-t, ezt jól összekeverem. A maradék kemény habot két részéletben, de már nagyon óvatosan, hogy a felvert tojásfehérjét ne törjük össze, ebbe alulról felfelé lassú, de határozott mozdulattal belekeverem. A sütő 200 fokra legyen már előmelegítve. Én sütőpapírral bélelem ki, arra öntöm a tészta masszát. Középre teszem a rácsot, és oda, 180 fokra visszavett sütőbe 20 percet sütöm, csak azután nyitom ki a sütőt, és megnézem, tűpróbáig sütöm. A kész piskótát kiveszem, hagyom kihűlni langyosra, csak akkor veszem le a sütőpapírt.

Ha kihűlt, vízgőz felett 30 dkg étcsokit felolvasztok kb. 1,5 dl cukrász tejszínnel (Hulala vagy Maggle) hagyom kihűlni. Ha kihűlt öntök bele még 5 dl cukrásztejszínt és 1 üveg rumaromát és 1 kis tasak habfixálót. Kemény, de kenhető habbá felverem. Ha kész a kihűlt piskótára teszem egyenletesen, tetejére egy kis csokit reszelek, majd egy villa segítségével S alakban kicsit „megdíszítem” .

A piskóta könnyű, citromos és magas lesz ha a sorrendet betartja az ember. Ez egy kb. 36 x2 6-os, magas falú tepsire értendő mennyiség. Nagyon finom, gyorsan fogyó süti.

Jó étvágyat.

Rigó Borbála receptje!




Megosztásokat köszönöm

forrás: ketkes

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.