Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Krémes túrótorta, piskóta nélkül! ;)





Nálunk ez lett a kedvenc túrótorta, mert annyira krémes és lágy, hogy nem lehet betelni vele!

Hozzávalók:

20 dkg háztartási keksz
2 evőkanál vaj
2 evőkanál víz

A töltelékhez:

40 dkg ricotta
6 evőkanál cukor
3 evőkanál tejföl
3 tojás
2 evőkanál liszt
1 teáskanál vaníliaaroma
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál reszelt citromhéj



Elkészítése:

A darált kekszet az olvasztott, langyos vajjal és a vízzel összekavarjuk. Ha a massza túl szilárd, kevés vízzel még lazítjuk, ha túl lágy, adunk még hozzá egy kevés darált kekszet. Egy lekapcsolható oldalú sütőformát kibélelünk papírral és belesimítjuk a kekszes masszát. Még mutatósabb, ha a forma oldalához is nyomkodunk a kekszes masszából. 180 fokra előmelegített sütőben 7 percig sütjük, majd kivesszük és hagyjuk hűlni. Összeállítjuk a tölteléket: a ricottát a cukorral kikavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a tejfölt, a vaníliát, a citromlét és a citromhéjat. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a ricottás masszához kavarjuk. A fehérjéből kemény habot verünk és a masszához keverjük. A tölteléket a kekszes masszára öntjük és 180 fokos sütőben 60 percig sütjük. Miután lekapcsoltuk a sütőt, kinyitjuk az ajtaját és még 10 percig hagyjuk a süteményt állni. Majd kivesszük, hagyjuk hűlni és porcukorral meghintjük. Friss gyümölcsöket és tejszínhabot is tálalhatunk mellé.



Megosztásokat köszönöm

forrás: ketkes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.