Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Mascarponés csoki torta ;)




Hozzávalók:
Piskótához:
A piskótához:

7 db tojás
29 dkg cukor
29 dkg finomliszt
8 evőkanál napraforgó Vénusz olaj
1 teáskanál sütőpor (vagy szódabikarbóna)
1 csipet só

1.krémhez:

500g mascarpone
5 dl növényi tejszín
1cs Dr. Oetker zselatin fix
5 e.k. porcukor
1 tábla magas kakaó-tartalmú étcsokoládé
2 cl rumaroma

2.krémhez:

3 evőkanál liszt
3 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg vaj
10 dkg porcukor

Tetejére:

10 dkg étcsokoládé + 1 e.k. vaj
5 dkg fehércsokoládé+ fél e.k. vaj

Oldalára:

15 dkg étcsokoládé



Elkészítés:

A piskótához a tojások fehérjét felverjük a sóval, majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Beletesszük a tojások sárgáját, az olajat és a szódabikarbónát, amivel szintén tovább verjük, de csak addig, amíg a tojássárga és az olaj teljesen elkeveredik a fehérjében. Végül kanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet, hogy a hab ne törjön meg.
Kivajazott, lisztezett 26 cm-es tortaformába öntjük, elsimítjuk, és 180 fokon, alsó-felső sütésen aranybarnára sütjük kb. 30 perc alatt, de ez sütőtől függ. Sütőpapírral bélelt tepsiben is süthetjük Kihűtjük.
A mascarpone-t elektromos habverővel pár perc alatt felhabosítjuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a felolvasztott és kihűlt csokoládét, és a rumaromát. Alaposan összedolgozzuk. A tejszínt felverjük, s mikor még lágy állagú, fokozatosan hozzáadjuk a zselatin fixet, s az egészet kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a mascarponés krémmel. A kihűlt tésztát félbevágjuk, rásimítjuk a csokoládékrém felét és ráhelyezzük a másik szelet piskótát, majd megkenjük a maradék krémmel.Pár órát hűtőben dermesztjük, Közben elkészítjük a fehér krémet a díszítéshez. A lisztet kikeverjük hideg tejjel, majd a többit feltesszük forrni, és a pépből sűrű krémet főzünk folyamatos keverés mellett. Félre tesszük hűlni. Addig a vajat és a porcukrot habosra keverjük és hozzáadjuk a már kihűlt péphez és nyomózsák segítségével tetszésünk szerint díszítsük ki a torta szélét. /Annyi krémet hagyjunk, hogy az aljára is maradjon./
Mikróban felolvasztjuk mindkét fajta csokit és belekeverjük a vajat, az 1 e.k.-al az étcsokoládéhoz, a féllel a fehérhez. Először az étcsokit csurgassuk a torta tetejére, majd a fehéret. Villával húzogassunk mintákat, hogy márványos hatást kapjunk. A kész tortát kis időre tegyük be a hűtőbe, hogy a csoki rádermedjen. Az oldalára olvasszuk fel az étcsokoládét, majd buborékos nylonra simítsuk, majd hagyjuk dermedni, Ha az ujjunkra nem ragad, akkor már jó, Nyomjuk körbe a tortán és óvatosan húzzuk le róla a nylont, végül a maradék fehér krémmel nyomjuk körbe az alját. A tortát fantáziánk szerint díszítsük ki.




Megosztásokat köszönöm


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.