Breaking News

Mézes krémes ;)





Hozzávalók: 

2 tojás, 3ek porcukor, 4ek langyos méz, 5dkg vaj, 45dkg liszt (Gluténmentesen: 30dkg Naturbit Alfa-mix + 15dkg Nutri Free mix per dolci), 5+2ek tej, 1 csapott tk szódabikarbóna, 1ek citromlé, 2ek kakaópor. Krém: 2cs vaníliás pudingpor, 7dl tej, 25dkg margarin, 15dkg porcukor, kakaópor. Máz: 1 tojásfehérje, fél citrom leve, 20dkg porcukor



Elkészítés: 

A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe tesszük a többi hozzávalót, a szódabikarbónát felfuttatjuk a citromlével, és alaposan összegyúrjuk. A tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felébe beledolgozunk 2ek kakaót, amit 2ek tejjel elkeverünk. 2-2 lapot nyújtunk a fehér és a kakaós tésztából (25x30cm), majd megsütjük. A krémhez a tejben megfőzzük a pudingot. Egy másik tálban habosra keverjük a margarint a porcukorral. A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a cukros margarint, jól kihabosítjuk, majd 1/3 részébe ízlés szerint kakaóport keverünk, így kétféle krémet kapunk. Összeállítjuk a süteményt: barna lap, sárga krém, sárga lap, barna krém, sárga lap, sárga krém, barna lap, citrommáz. A mázhoz kikeverjük a tojásfehérjét a porcukorral és citromlével, ezután rásimítjuk a süteményre. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.
A tésztát elég vékonyra kell nyújtani, de sülés közben a duplájára fog nőni. Én a sütőpapírra ki szoktam rajzolni a méretet, és a papíron nyújtom ki a tésztát, a fölösleges részt levágom, majd a papírral együtt teszem a tésztát a sütőlapra. 180 fokon kb. 7-8 perc alatt sül meg egy lap, de figyelni kell.


Megosztásokat köszönöm


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.