Breaking News

OMLÓS TÚRÓS SÜTEMÉNY ;)




Sok éve készítem, és állíthatom: ez valóban egy nagyon finom sütemény!

Hozzávalók:
a tésztájához:

három pohár liszt
250 gramm margarin
egy teáskanál szódabikarbóna
egy majdnem teli pohárnyi cukor

a töltelékhez:

fél kg túró
három db tojás
egy majdnem teli pohárnyi cukor
10 dkg mazsola
egy teáskanál vaníliás cukor



Elkészítése:

A tészta elkészítése előtt érdemes a hozzávalókat betenni a hűtőbe.
Az átszitált lisztet öntsük egy gyúródeszkára, adjuk hozzá a kis darabokra vágott margarint, a cukrot, a szódabikarbónát és alaposan dolgozzuk össze. Én erre a célra kést használok.
Egyes receptekben az áll, hogy a margarint nagylyukú reszelőn kell lereszelni, de az én tapasztalatom szerint, mivel ez a sütemény omlós, morzsolódós lesz, ezért jobb lisztes késsel dolgozni.
Miután ezzel kész vagyunk, tegyük ezt a nem mindennapi tésztát a hűtőszekrénybe.
A következőkben a tölteléket készítjük el. A túrót összekeverjük a tojásokkal, a cukorral és a vaníliás cukorral. (Én mixerben turmixoltam ezeket össze.) Hozzáadjuk a mazsolát és még egyszer alaposan összekeverjük.
A tésztát kivesszük a hűtőből és a nagyobbik feléből egyenletesen kibélelünk egy tepsit. Figyeljünk arra, hogy lehetőleg ne nyomkodjuk le, inkább szórjuk. Miután elegyengettük, a szélén alakítsunk ki peremet. A tepsit előzetesen nem kell zsírozni, margarinozni!
A túrós tölteléket beleöntjük a tepsibe, elegyengetjük és a maradék morzsákkal megszórjuk a tetejét.
180 fokra előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük.
Miután elkészült, kissé hagyjuk kihűlni, majd gond nélkül ki tudjuk emelni a süteményt a tepsiből.

Jó étvágyat hozzá!


Megosztásokat köszönöm

forrás: bidista

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.