Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Pergelt ( karamellizált) cukros diós süti ;)




Hozzávalók a lapokhoz:

10 tojásfehérje, 35 dkg porcukor, 4 evőkanál liszt, 30 dkg darált dió, fél csomag sütőpor.

Hozzávalók a krémhez:

10 tojássárgája, 20 dkg porcukor, 25 dkg vaj, 2 tasak vaníliás cukor-én szívesen használok vanília aromát - utóbbiból elég ha teszünk a krémhez egy kiskanállal. Sokkal jobban érvényesül a vanília íz. 

Hozzávalók a pergelt cukros dióhoz:

10 dkg cukor, 10 dkg őrölt dióbél



Elkészítése:

I. lépés: A tojásfehérjéket a porcukorral felverjük kemény habnak,óvatosan hozzákeverjük az átszitált lisztet,amihez hozzákevertük a sütőport és végül a darált diót.Ebből az adagból négy lapot sütünk. 
Könnyebb ha sütőpapírból vágunk 4 db 25x35 cm-es darabokat,egyformán elosztjuk rajtuk a tésztát és kettesével egy nagyobb tepsibe egymás mellé helyezve 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük. Ha nincs nagy tepsink, akkor természetesen egyenként is megsüthetjük.

II. lépés: A krém: 10 tojássárgát 20 dkg porcukorral,vaníliás cukorral gőz fölött addig kavargatjuk, amíg jól megvastagodik, krémes állaga lesz. Kihűlés után a vajjal habosra keverjük.

III. lépés: Összeállítjuk a süteményt. A krémet négy részre osztjuk, megtöltjük a lapokat. A tetejét is megkenjük. 

IV. lépés:
Elkészítjük a pergelt cukrot vagyis a karamellizált cukrot: 10 dkg kristálycukrot egy serpenyőbe teszünk és addig karamellízaljuk amíg szép arany színű nem lesz. A serpenyőbe a cukor alá nem teszünk semmilyen zsiradékot. Mikor a cukor szép aranyszínű akkor hozzáadjuk a 10 dkg őrölt diót, lazán összekeverjük. Nyújtó deszkára celofán papírt teszünk, kicsit megolajozzuk és arra kitesszük, elsimítjuk, kihűlés után nyújtófával összetörjük és ráhintjük a süti tetejére. 

Javaslat: 

A mai modern világban, sokkal könnyebb ha kissé összetördelve a kihűlt karamellizált cukros diót, berakjuk a konyha robot aprítójába és tetszés szerinti méretre daraboljuk.

Sok sikert az elkészítéséhez és jó étvágyat hozzá

Megosztásokat köszönöm

forrás: Lenke Bara

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.