Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Pisztáciás - Málnás bubi torta ;)




Ez a Pisztáciás/Málnás bubi tortám :)

4 rétegből áll felülről: - Vérnarancsos rosé egy pici Aperollal.
- Pisztácia krém, - Fehér piskóta, - Málna curd.

Vérnaris rosé Aperollal: 2dl rosé bor, 1 vérnarancs leve, 70g cukor, 4cl Aperol, 8g Agar.
Ezeket egyszer felforraltam és beleöntöttem a formába dermedni.

Pisztácia krém: 20dkg pisztáciát darálva, 100g cukor, 20dkg mascarpone, 1dl habtejszín felverve, 3 tojássárgája, 1 cs só.
Ezeket kézimixerrel alaposan összedolgozom és lehűtöm
Ez kerül a rosé réteg alá.

Fehér piskóta: 22cm formához: 17dkg liszt, 2dl tej, 3 tojás fehérje, 1 tk mandula kivonat, 13dkg porcukor, fél cs sütőpor, 1 cs só, 90g vaj. A lisztet, a cukrot, a sütőport és sőt átszitálom. hozzáadom a vajat és átdolgozom. A tejet az aromát és a fehérjéket elkeverem villával. A fehérjés tejet adagonként adom a liszthez. majd elegyítem és kivajazott formában 170 fokon 30 perc alatt megsütöm.

Málnás réteg: 20dkg málna átpréselve, 1 dl víz, 100g cukor, 80g agar. Ezt is ahogy a boros réteget felforraltam és kis hűlés után rétegeztem :) :)

Valóban isteni a málna és pisztácia egyvelege 






Megosztásokat köszönöm

forrás: Német István

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.