Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Stracsatellás görög joghurtos túró torta ;)




Stracsatellás görög joghurtos túró torta,vaniliás mascarpone krém bevonattal,karamelizàlt habcsók rózsákkal.


--- 26 cm átmérőjű 3 db piskóta lapból áll--
--- 1 lap piskótához a hozzávalók--
--- 3 db tojás + 1 kanál víz
--- 4 kanàl cukor
--- egyben kihabosítottam, majd fakanàllal óvatosan kevertem hozzá
--- 4 kanàl lisztet, 1 kis kávéskanàl sütőport.
--- túró krém---
--- 50 dkg túró
--- 3 pohár görög joghurt
--- 0,5 l cukrászhab felverve
--- 2 csapott evőkanál zselatinpor, 1 dl vizzel feloldva, fel melegítve
--- cukor , vaniliàs cukor izlés szerint
--- 25 dkg mascarpone, 3 jó kanál felvert cukrászhabbal pici cukorral,vanilia cukorral elkeverve,majd ez megy a torta oldalára és tetejére vékonyan.
--- a túrót,a joghurtokat,a cukrokkal alaposan ki dolgoztam,hozzá adtam a felvert cukràszhabot,közben el kèszítetettem a zselatint,melybe 1-2 kanàl túrókrémet tettem, jól ki kavartam,és hozzá öntöttem a többi krémhez.

Egy kis időre a hűtőbe tettem de tènyleg csak egy kicsit! Majd a torta lapokat megtöltöttem,én az oldalàra is kentem vékonyan,és a tetejére. Legalàbb 5 óra hosszát hagyni kell a hűtőbe,a mascarponés krémmel utána szépen körbe kentem.

--- a habrózsához-

-- 3 nagyobb tojàsfehérjét vizgőz fölött,20 dkg cukorral keményre felvertem,úgy hogy mielőtt a gőzre tettem az edényt,egy kicsit màr elkezdtem felverni,utána a gőzre tève 3-4 részletben adtam hozzá a cukrot,akkor jó a hab amikor már nem esik le a kanàlról.





Megosztásokat köszönöm


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.