Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Tejszínes csokoládétorta ;)




Hozzávalók:

4 db tojás
200 gramm porcukor
200 gramm liszt
100 gramm tej
100 gramm vaj olvasztva
4 evőkanál kakaó
1 csomag sütőpor
3 evőkanál gyümölcs likőr
csipetnyi só

Krém:

250 gramm mascarpone
200 ml habtejszín
50 gramm porcukor



Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Készítsünk elő egy 22 cm-es kapcsos tortaformát, és vajazzuk ki.
Válasszuk szét a tojásokat, a sárgáját keverjük habosra, a porcukorral. Folyamatos keverés mellett, adagoljuk hozzá az olvasztott vajat, majd a tejet és a likőrt.
A lisztet keverjük össze a kakaóval, sütőporral és a csipetnyi sóval.
Következő lépésként, a fehérjét verjük kemény habbá, majd egy spatula segítségével, óvatosan forgassuk bele a sárga masszát. Ezután adjuk hozzá az összekevert lisztet is, óvatosan forgassuk, továbbra se törjük össze a fehérjét.
Öntsük az elkészült masszát a tortaformába, tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük 35-40 percig.
Amíg sül a piskóta, készítsük el a krémet, ehhez a habtejszínt verjük fel keményre, majd adjuk hozzá a mascarponet és a cukrot. Keverjük tovább, amíg sima krémet kapunk.
A kihűlt piskótát, vágjunk három részre, majd töltsük meg a krém 2/3 részével. A maradék krém egy részét, a torta tetejére simítjuk, a többit tegyük nyomózsákba és díszítsük az oldalát.
Utolsó lépésként, hintsük meg a tetejét kakaóval.


Megosztásokat köszönöm

forrás: Kukta Mester

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.