Breaking News

Virág alakú túrós sütik ;)




Hozzávalók:

500 g liszt
50 mg Ráma margarin
50 g porcukor
1 tasak instant élesztő
5 g só
250 ml tej
2 db tojássárgája
1 tasak vaníliás cukor

Töltelék:

1/2 kg túró
5 dkg vaj
5 dkg porcukor



Elkészítés:

A lisztet és az élesztőt egy nagyobb tálba szitáljuk, a liszt közepére krátert készítünk A tejet beleöntjük egy üstbe, és hozzáadjuk a margarint, a sót, a tojássárgáját, a porcukrot, a vanillincukrot. Lassú tűzön addig melegítjük, amíg a margarin teljesen felolvad, melegítés közben ujjainkkal morzsolgatjuk a margarint, ezzel is segítve a mielőbbi felolvadást, hogy ne melegedjen túl az elegyünk. A masszát langyos állapotban öntjük a kráterbe a kovászhoz, majd megkezdjük a tészta összegyúrását. A tészta akkor jó, ha csomótlan, egynemű, és elválik az edény falától, nem ragad. Ekkor alálisztezve kigömbölyítjük, felületét meglisztezzük, és meleg helyen kelesztjük legalább 30 percig. Amikor a tészta megkelt, átgyúrjuk. Az átgyúrás után újra pihentetjük a tésztát.

Kelesztés után kerek formákat szaggatunk ki, melyeket megtöltünk túróval, majd félbehajtunk és egymás mellé illesztünk kör alakban. 5 db-ból lesz egy virág. 

A kialakított süteményeket sütőlemezen vagy tepsin sütés előtt pihentetjük. A megkelt süteményeket újra megkenjük, majd a sütő középső részébe tolva megsütjük.

Sütés: 180-200 °C hőmérsékletű sütőben sütjük.


Megosztásokat köszönöm

forrás: Laszlone Liptay

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.