Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Zala kocka ;)




Hozzávalók a sárga piskótához:(1 lap)
2 egész tojás
12 dkg kristálycukor
8 ek. finomliszt
2 ek. víz
1/2 csg. sütőpor
1 ek étolaj

Barna laphoz(2 lap):

1 lap hozzávalói:

2 egész tojás
12 dkg kristálycukor
2 ek. víz
6 ek finomliszt
2 dkg kakaópor
1/2 sütőpor
1 ek étolaj

A krémhez:

7 dl tej
6 púpozott evőkanál liszt
1 vaníliás cukor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 ek. kakaópor
10 dkg csokoládé törmelék

A díszítéshez:

5 dkg reszelt csokoládé

A lapok locsolásához:

1,5 dl rumos tej



Elkészítése:

A tojásokat,cukrot jó habosra keverjük ,a vizet apránként adjuk hozzá és tovább keverjük,majd hozzá keverjük az étolajat és a sütőporral elkevert lisztet.
Szilikonos sütőpapírral fedett tepsiben ,180 fokra melegített sütőben megsütjük.
A barna lapoknál is így járunk el.

A krém készítése:

A tejet a liszttel,cukrokkal csomómentesre keverjük és sűrűre felfőzzük,a végén hozzá keverjük a kakaóport és a darabokra tördelt csokoládét.
Kihűtjük és a margarinnal habosra keverjük.
A lapokat betöltjük úgy,hogy a tetejére is hagyjunk belőle.
Alul egy barna piskóta , meglocsolni rumos tejjel – krém –sárga piskóta , meglocsolni rumos tejjel –krém –rá kerül a 2. barna piskóta , locsolni rumos tejjel ,majd a maradék krém.
Csokoládét reszelünk a tetejére.
Pár órára hűtőbe tesszük,hogy az ízek összeérjenek és lehet kockákra szelni.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tepsi méret:

23×34 cm

Megosztásokat köszönöm


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.