Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Kitűnő puha tészta, lágy túros krém, így készül az omlós túrós linzer kicsit másképp ;)




Túrós linzer csokoládémázzal! Az egész család odavan az ilyen finomságokért, nagy sikere volt!

Hozzávalók
Tésztához:

40 dkg liszt /fele fehér tönkölyliszt/
10 dkg margarin
10 dkg zsír
10 dkg gyümölcscukor /ízlés szerint/
2 cs.vaníliás cukor
2 tojássárgája
csipet só
1 cs. sütőpor
kb. 1 evőkanál tejföl

Krémhez:

90 dkg túró
2 tojás
kb. 15 dkg cukor /ízlés szerint/
2 cs. vaníliás cukor
1 citrom /héja/
2 dl tejföl
csipet só
2 e. k. zsemlemorzsa

Tetejére:

12 dkg diétás étcsokoládé
6 dkg vaj
kevés tej



Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két egyforma cipót készítünk belőle, majd 20 percig pihentetjük a hűtőben.

Addig elkészítjük a túrókrémet. A túrót törjük össze ha nagyon darabos, reszeljük rá a citrom héját, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót is. A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját adjuk hozzá a krémhez és a többi hozzávalóval együtt homogénre keverjük.

Közben állítsuk a sütőt hőlégkeverés funkcióra, majd melegítsük elő 170 fokra . A fehérjét / a tésztából kimaradtat is/ verjük keményre és óvatosan adjuk a túrókrémhez. 30 x 20 cm-es tepsi mérete alapján vágjunk 2 db sütőpapírt és egyenként nyújtsuk ki rajta a tésztát.

Az egyiket emeljük a tepsi aljába, szórjuk meg a 2 evőkanál zsemlemorzsával és öntsük rá egyenletesen a krémet. Ezután fedjük be a másik tésztával, több helyen böködjük meg villával, hogy sülés közben a gőz kimenjen belőle. Toljuk a sütőbe és kb. 25-30 perc alatt süssük aranybarnára és hagyjuk kihűlni. Az étcsokoládét törjük össze, adjuk hozzá a vajat és a tejet, majd mikróban olvasszuk simára. Kicsit hagyjuk hűlni, végül csurgassuk a kihűlt sütemény tetejére. Dermedésig rakjuk hűtőbe.


Megosztásokat köszönöm

Erika Mészáros receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.