Breaking News

Mákos és diós szeletek ;)




Hozzávalók: 

35 dkg liszt, 1 egész tojás, 5 dkg porcukor, 20 dkg
margarin, 1 dl tej, 1 dkg élesztõ, csipet sütõpor.

A töltelékhez: 

12 dkg darált dió, vagy mák, 12 dkg cukor, 20 dkg
lekvár.



Elkészítés:

Az élesztõt kevés langyos tejjel és kevés cukorral felfuttatjuk. A
margarint a liszttel elmorzsoljuk és hozzáadjuk a megkelt élesztõt,
cukrot, tojást, sütõport és jól összegyúrjuk.
A táblán három egyenlõ részre osztjuk a tésztát, mindegyik lapot
kinyújtjuk kb. 35x25 cm-es sütõlemez méreteire.
Vigyázzunk, hogy ne érjen a sütõlap széléig a tészta, mert megkel.
Az alsó lapot kenjük meg lekvárral, és hintsük meg a darált dió és a
porcukor keverékének felével.
Helyezzük rá a második lapot, azt is hasonlóképpen kenjük meg
lekvárral, és szórjuk meg diós cukorral.
Erre rátesszük a harmadik lapot úgy, hogy a széleket is betakarja.A
tetejét szurkáljuk meg villával.
Meleg helyen egy órát kelesztjük a tésztát, és lassan sütjük.
A meleg tésztát bevonhatjuk csokoládéval is, de anélkül is finom. 

Megjegyzés: a sütit lehet csak diósan, csak mákosan, vagy úgy sütni,
hogy az egyik réteg dió sárgabarack lekvárral, a másik réteg mák
szilvalekvárral legyen töltve.



Megosztásokat köszönöm

forrás: Kőszeghy Anna

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.