Breaking News

Mézes zserbó ;)




Hozzávalók:

50 dkg liszt, 
3 dkg kakaó
csipet őrölt fahéjat 
2 egész tojás,
4 evőkanál tej,
4 evőkanál olvasztott méz,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
16 dkg porcukor,
16 dkg margarin
kevés barack lekvár

A tésztát összegyúrtam, 5 részre osztottam, és fél órát állni hagytam. Vékonyra kinyújtottam és előmelegített sütőben tepsi hátán megsütöttem, kb 15 perc alatt sült meg egy lap.

Krém:

6 kanál liszt,
2 tojássárgája,
7 dl tej, 
25 dkg porcukrot
30 dkg rámával-nálam 25 dkg



Elkészítés:

A lisztet, a tojássárgáját és a tejet folyamatos keverés mellett sűrűre főztem. Habosra kevertem a margarint a cukorral, majd a kihűlt masszával vegyítettem, s a lapokat vékonyan megkentem vele, és minden lapra kentem egy kevés barack lekvárt is. 
Csokimázzal kentem le és legalább egy éjszakát állt hideg helyen.



Megosztásokat köszönöm


forrás: Friedlné Évi

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.