Breaking News

Mogyoró sarok ;)




Hozzávalók:
Tészta:

300 g finomliszt
1 kávéskanál sütőpor
130 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
130 g vaj

Kenés:

200 g sárgabaracklekvár

Töltelék:

150 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
150 g vaj
4 evőkanál víz
300 g törökmogyoró (darált)

Díszítés:

200 g csokoládé



Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Majd egy sütőpapírral kibélelt gáztepsiben a tésztát kézzel egyenletesen belenyomkodjuk.
Megkenjük baracklekvárral egyenletesen a tésztát. Majd elkészítjük a mogyoró alapot.
A vajat, cukrot, vizet tűzön egy edényben összeolvasztjuk, és hozzáadjuk a darált mogyorót. Egyenletesen elosztjuk a tészta tetején. Majd megsütjük.
Majd ha kihűlt, háromszögekre szeleteljük, és csokimázzal díszítjük. Két variációja van. Lehet a sarkokat a csokimázba mártogatni, vagy csak a tetejét díszítjük csokimázzal. Mind a kétféleképpen szokták díszíteni.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés

Megosztásokat köszönöm

forrás: Varga Éva

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.