Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Mogyorós-mézes puszedli ;)




Hozzávalók:

20 dkg méz, 
12,5 dkg vaj vagy margarin, 
25 dkg cukor, 
50 dkg liszt, 
1 kávéskanál szódabikarbóna, 
1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg, szerecsendió, kardamom, 
1 kávéskanál őrölt fahéj, 
20 dkg hámozott mogyoró (el is hagyható), 
6-6 dkg cukrozott narancs és citromhéj, 
2 evőkanál tej, 
2 evőkanál rum, 
1 tojás, 
15 dkg tortabevonó. 

Díszítéshez: 

kókuszreszelék, cukorgyöngy, pisztácia.



Elkészítés:

A mézet a margarinnal és a cukorral mérsékelt tűzön addig forrósítjuk, amíg a cukor elolvad, majd kihűtjük. 
Mély tálban összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával és a fűszerekkel. A mogyorót durvára, a citrus héjakat finomra vágjuk.
A mézhez keverjük a tejjel és a rummal elhabart tojást, majd a mogyoróval és a citrus héjakkal együtt a liszthez adjuk, jól összedolgozzuk. Tetejét elsimítjuk, letakarjuk, és a hűtőben 2-12 órát pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 
A tésztát 6 részre osztjuk aztán lisztezett munkalapon 6 db 20 cm-es rudat sodrunk belőle. 1/2 cm-es darabokra vágjuk, és golyókká gömbölyítjük, és tisztes távolságra egymástól a sütőlapokra sorakoztatjuk. Középső bordamagasságon 12-15 percig sütjük.
A csokoládét meleg vízfürdőbe állított lábaskába tördeljük, felolvasztjuk, megmártjuk benne a puszedlik tetejét, és díszítjük.




Megosztásokat köszönöm


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.