Breaking News

Sajtos-virslis papucskák ;)




Hozzávalók:
A tésztához:

12 dkg margarin
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
egy kevés só
1 db tojás
2 evőkanál víz
1 evőkanál 10 %-os ecet

A töltelékhez:

15 dkg trappista sajt
2 db virsli
1 tojásfehérje

A kenéshez:

1 db tojássárgája
egy kevés tej



Elkészítés:

A liszthez hozzákeverjük a sütőport, ezután a sót, a margarint, a tojást, az ecetet és a vizet hozzáadva sima tésztává gyúrjuk. Hideg helyen 30 percig pihentetjük. A sajtot és a virslit apró kockákra összevágjuk, és összekeverjük a felvert tojásfehérjével. A tésztát fél cm vastagra nyújtjuk, és kb. 5 cm átmérőjű korongokat szaggatunk ki belőle. A korong közepére egy kiskanálnyi tölteléket teszünk, félbehajtjuk, és a széleit lenyomkodjuk. Szebb lesz, ha a széleit villával nyomjuk össze. A tetejét bekenjük egy kis tejjel elkevert tojássárgájával. Kiolajozott sütőlapra tesszük, és előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük 180-200 °C-on.

Recepthez fűződő történet, jó tanács

A fenti anyagokból aránylag kevés papucska süthető. Ha vendégeket várunk, akkor duplázzuk meg a mennyiséget, mert nagyon kelendőek lesznek. Én is duplán készítettem el.




Megosztásokat köszönöm

forrás: Szepesi Ági

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.