Breaking News

Soma kocka ;)



Ez a süti a hétvégén készült. Babalátogatóban voltam és az anyuka kívánságára csupa csokis sütit kellett sütnöm. Ezt sikerült összehoznom. A sütemény az újszülött nevét kapta. Soma kocka

Hozzávalók

a tésztához.

6 dkg zsír
1 db tojás
15 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
25 dkg liszt
2 e.k. holland kakaópor
2,5 dl tej
fél cs. sütőpor
csipet só
a krémhez

4 púpozott e.k. liszt
4 dl. tej /2,8%-os/
15 dkg porcukor /ízlés szerint/
3 cs. vaníliás cukor
2 púpozott e.k. holland kakaópor
25 dkg mascarpone
a mázhoz

20 dkg étcsokoládé
15 dkg vaj
k.b. 1 dl tejszín



Elkészítés:


A zsírt a tojással, cukorral, csipet sóval és a fél citrom reszelt héjával habosra keverjük.
Hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport, kakaóport.és a tejjel homogénre keverjük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
32 x 24 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tésztát egyenletesen beleöntjük és kb. 15 perc alsó-felső sütésen készre sütjük, majd kihűtjük.
A krémhez a lisztet kevés tejjel simára keverjük, a többit feltesszük forrni és sűrű krémet főzünk. Teljesen hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl, a mascarponét a két fajta cukorral, kakaóporral jól kikeverjük és a már kihűlt krémhez adjuk. A piskótát kettévágjuk , majd a krémmel egyenletesen megkenjük és berakjuk a hűtőbe dermedni.
A mázhoz az étcsokoládét feldaraboljuk, hozzáadjuk a tejszínt és mikróban felolvasztjuk. Kicsit hagyjuk hűlni. A süteményt egyforma kockákra daraboljuk fel és helyezzük a sütőrácsra, ami alá egy gáztepsit helyezünk.
Minden darab oldalát mártsuk a csokimázba és a tetejét is csurgassunk meg egyenletesen.
Tetszés szerint díszítsük fel. Én dekorcukorral szórtam meg..Tálalásig rakjuk hűtőbe.

Megosztásokat köszönöm

Erika Mészáros receptje

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.