Breaking News

Szilvás gombóc ;)




Hozzávalók:

700 g főtt krumpli 
150 g liszt
2 tojas
50 g búzadara 
180 g zsemlemorzsa (meghempergetéshez)
75 g cukor (meghempergetéshez)
40 g vaj (zsemlemorzsa meghempergetéshez)
6 szilva magozva
2-3 ek cukor (szilvahoz)
ízlés szerint só 



Elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzzük, héját lehúzzuk és burgonyatörővel áttörjük. Megvárjuk, míg langyos a krumpli, majd hozzáadjuk a tojasokat, a lisztet, a sót, a búzadarát és közepesen lágy állagú tésztát gyúrunk. A szilvát megmossuk, kimagozzuk és ketobe vágjuk. Összeforgatjuk a kristálycukorral. Egy nagyobb lábasban sós vizet forralunk, 1 ek olajat adunk hozza. Egy serpenyőben pedig vajat olvasztunk, zsemlemorzsát pirítunk es cukrot adunk hozza. A tésztátbol darabokat szagatunk, szetnyomjuk, közepére teszünk egy fél szem szilvát. Összehajtogatjuk és gombócot formázunk . 
A forrásban lévő vízben kifőzzük a gombócokat (újraforrástól számított kb. 5-6 percig), majd leszűrjük, pirított zselmemorzsába forgatjuk.



Megosztásokat köszönöm



Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.