Breaking News

Túrós, kapros, gombás rétes ;)




Hozzávalók / 6 adag
1 tepsire való adag:

1 csomag réteslap

A töltelék alap:

1 tojás 
30 dkg túró
25 dkg sovány túró
3 dl tejföl
30 dkg gomba 
2 ek kapor (friss, aprított)
1 hagyma
1 kk piros paprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
15 dkg vaj (olvasztott, a réteslapok bekenéséhez)
10 dkg tejföl es 1 tojás keverékével megkenjük a tetejét.



Elkészítés:

A gombát megmossuk, cikkekre vágjuk.
A hagymát felaprítjuk és az olajon megdinszteljük. Megszórjuk a pirospaprikával és hozzáadjuk a gombát. Sózzuk, borsozzuk, 3-4 percig prítjuk.
Keverjünk össze a turokat, tejfölt, tojás, aprított kaprot.
Terítsük a réteslapokat kivajazott tepsibe, minden lapot kenjük meg olvasztot vajjal, nem kell nagyon sokat tenni rá, de azért legyen rajta. A töltelék felét oszlassuk el a réteslapokon, elöb a gombát azután a túró keveréket, jöhetnek a többi réteslapok és a töltelék. 
Kenjük meg a tetejét tejfölös-tojássos keverékel.
Sütés közepes hőfokon, amíg szép aranysárga nem lesz a teteje.30 percig sütöm.



Megosztásokat köszönöm



Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.