Breaking News

Az első mézes krémesem! Finom és nagyon könnyen elkészíthető! ;)




Érdemes előző nap elkészíteni a süteményt, hogy fogyasztásra jól megpuhuljanak a tésztalapok.

Hozzávalók

A tésztához:

18 dkg porcukor
2 tojás
6 dkg margarin
5 evőkanál langyos tej
3 evőkanál méz
60 dkg liszt
2 kávéskanál szódabikarbóna

A krémhez:

7 dl tej
7 evőkanál búzadara
1 tasak vaníliás cukor
25 dkg porcukor
15 dkg margarin
1 üveg baracklekvár
A csokimázhoz:

2 tábla ét tortabevonó
2 evőkanál olaj



Elkészítése:

A hozzávalókat jó alaposan simára összegyúrjuk. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk és egyenként tepsi (kb. 25 x 35 cm-s) hátoldalán kisütjük. 200 fokon kb. 6 perc.

Félretesszük a lapokat és elkészítjük a krémet. A 7 dl tejben megfőzzük a 7 evőkanál búzadarát. Amíg a tejbegríz hűl, kikeverjük margarinnal a porcukrot és a vaníliás cukrot. Ha kihűlt a grízünk, hozzáadjuk a cukros margarint és jó alaposan simára kikeverjük.

Ezután összeállíthatjuk a tésztánkat, a következők szerint: alulra lap kerül, ezen a krém felét eloszlatjuk egyenletesen, ráhelyezzük a következő lapot, amit a baracklekvárral gazdagon megkenünk, erre megint tésztalap következik, amire a krém másik felét kenjük rá. Végül befedjük a negyedik lappal.

A tetejére elkészítjük a csokimázt. Gőz felett felolvasztjuk a kockára tördelt csokit 2 evőkanál étolajjal és rákenjük a sütemény tetejére.

Hegedüs Ani‎ receptje!


Megosztásokat köszönöm


forrás: ketkes

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.