Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Hatlapos receptem ;)




Sokféle módon elkészíthető ez a sütemény, de nekem ez a recept vált be. Nálunk hatalmas sikere van, ezért sokszor elkészítem. Ezt mindenki szereti!


Hozzávalók:

40 dkg sima liszt,
40 dkg rétes liszt,
10 dkg zsír,
10 dkg cukor,
3 tojás,
1 cs. szalakáli,
2 evőkanál méz, /szoba hőmérsékletű/,
1,5-2 dl tej, / a tejet nem egyszerre öntöm hozzá/, annyit adok hozzá, hogy könnyen gyúrható legyen.

Krém:

45 dkg kristálycukor,
3 dl víz,
kb: 1,5 l tej,
8 evőkanál rétes liszt,
4 db tojás,
5 dkg kakaó por,
30 dkg margarin,
1 cs. vaníliás cukor



Elkészítés:


Én gépben dolgozom össze. 6 részre osztom. Krém: 45 dkg kristálycukor, 3 dl víz, kb: 1,5 l tej, 8 evőkanál rétes liszt, 4 db tojás, 5 dkg kakaó por, 30 dkg margarin, 1 cs. vaníliás cukor.

A krémhez megpirítom a cukrot, /karamellizálom/, ha már szép barna/ vagy piros/, felengedem a vízzel. 1 másik edénybe a tejbe elkeverem a tojást, /én géppel keverem/, 8 evőkanál réteslisztet, és a kakaót. Mikor egynemű lesz, hozzáadjuk a vízzel elkevert cukorhoz.

A vízben teljesen felengedni a cukrot, hogy ne legyen darabos/. Mikor ez meg van, hozzáadjuk a lisztes, tojásos, kakaós tejet. Folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Keverjük folyamatosan, mert hamar oda kap. Ha sűrű, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a margarint, vagy vajat, /ki mit használ/, és a vaníliás cukrot. Melegen megkenjük a lapokat. Ha kész, olvasztott vajjal lekenem a tetejét vékonyan, és porcukrozom!

A tésztánál ha kicsit már látjuk, hogy nehezebben lehet sodorni, akkor beteszem a mikróba, 10-15 másodpercre, és megint könnyen gyúrható. Sok liszt kell alá, és a gyúráshoz is, hogy ne ragadjon! Jó évágyat!

Az én tepsim, 36 x 33-as. Én 180 fokon sütöm, amíg szép /világos barna nem lesz, de nem égett. Légkeveréses sütőben sütöm!




Megosztásokat köszönöm


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.