Breaking News

Ilyen finomság kerül az ünnepi asztalra: kókuszcsókos, vaníliakrémes csoda! ;)




Szeretnéd lenyűgözni a szeretteidet? Készítsd el nekik ezt a csodás süteményt, amelynek egyszerűen senki sem tud ellenállni. Minden alakalomra remek választás!

Hozzávalók a kakaós laphoz:

6 db tojás,
4 evőkanál liszt,
3 evőkanál kakaó,
6 evőkanál cukor,
1 teáskanál sütőpor,
egy csipet só.

Hozzávalók a kókuszos habcsókhoz:

4 tojásfehérje,
6 evőkanál cukor,
120 g kókuszreszelék.

Hozzávalók a krémhez:

4 tojás sárgája,
5 evőkanál cukor,
40 g étkezési keményítő,
300 ml tej,
vaníliaaroma,
200 g vaj,
1 ananász konzerv,
200 ml tejszín,
50 g fehér csoki a díszítéshez.



Elkészítése:

A lap elkészítése: keverjük össze kézi mixerrel egy tálban a tojásfehérjét a sóval, adjuk hozzá a cukrot, a tojássárgáját, majd a lisztet, amelyben elkeverjük a sütőport és a kakaót. Amikor elkészült kanalazzuk sütőpapírral bélelt tepsibe. A tepsi 28 x 38 cm átmérőjű legyen. Süssük 180 fokos sütőben 15 percet, majd rátesszük a kókuszos habot és még sütjük 10 – 15 percet.

Kókuszos habcsók készítése: a tojásfehérjét verjük fel jó keményre, adjuk hozzá a cukrot is és verjük tovább, majd adjuk hozzá a kókuszreszeléket. Simítsuk el a tésztán és süssük még 10 – 15 percet.

A krém elkészítése: a tojássárgáját keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá a hideg tejben feloldott keményítőt és lassú tűzön főzzük. Kavargassuk folytonosan, amíg besűrűsödik, majd vegyük le a tűzről és tegyük bele a vaníliaaromát. Takarjuk le fóliával és hagyjuk kihűlni. A puha vajat kavarjuk habosra és kanalanként adjuk hozzá a kihűlt krémet. A lecsepegtetett ananászt szeleteljük kisebb darabokra, keverjük bele a krémbe. A krémet simítsuk el a kihűlt tészta tetején. Verjük fel a tejszínt,  kenjük rá a krémre, a tetejére pedig reszeljünk fehér csokoládét. Tegyük hűtőbe a süteményt és hagyjuk legalább 2 órát állni, utána pedig szeleteljük. Jó étvágyat!




Megosztásokat köszönöm


forrás: ketkes

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.