Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




KÖNNYEN ELKÉSZÍTHETŐ ÉS ÍNYCSIKLANDÓ BÖGRÉS SÜTEMÉNY! CSODÁS HÁZI VANÍLIAKRÉMMEL! ;)





Ma egy olyan könnyen elkészíthető sütemény receptjét hoztuk el nektek, amit még a kezdő háziasszonyok is el tudnak készíteni. a hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

Hozzávalók a tésztához:

5 db tojás,
1 bögre cukor,
1 bögre liszt,
egy kiskanál sütőpor.

Hozzávalók a vaníliakrémhez:

6 db tojássárgája,
1 bögre cukor,
1 l tej,
5 evőkanál liszt,
2 tasak vaníliás cukor,
kb. 300 ml tejszínhab,
200 g vaj,
kevés gyümölcslé a sütemény belocsolásához



Elkészítés:

A felsorolt hozzávalókból készítsünk egy tortalapot. A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjéből verjünk kemény habot, a sárgáját keverjük ki a cukorral. Dolgozzuk össze a tojáshabbal, adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, majd kivajazott, kilisztezett tortaformába süssük lassú tűzön 40 percig. Amikor megsült, hagyjuk a formában kihűlni, mert ebben állítjuk össze a desszertet.

Miután kihűlt, locsoljuk meg a gyümölcslével, kenjük rá krémet és a tejszínhabot. A tetejére reszelhetünk csokoládét.

A krém elkészítése: keverjük ki habosra a tojássárgáját a cukorral, öntsünk hozzá egy kevés langyos tejet és adjuk hozzá a lisztet és a maradék tejet. Kavarjuk jól össze egy habverővel. Kezdjük el főzni, lassú tűzőn, közben kavargassuk. A krém akkor van kész, amikor besűrűsödik. Amikor elkészült hagyjuk kihűlni. A vajat keverjük habosra és adjuk hozzá a krémet, jól keverjük össze.

Kenjük a tortalapra a krémet, majd halmozzuk rá a felvert tejszínhabot és szórjuk meg reszelt csokoládéval. Tegyük hűtőbe pár órára, majd kapcsoljuk le a forma oldalát.



Megosztásokat köszönöm

forrás: bidista

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.