Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Csirkebecsinált gombával tejszínmártásban. A szósznak köszönhetően a csirkehús szaftos és puha lesz ;)



Úgy vélik, hogy Napóleon nem szerette a csirkehúst. Egyszer egy szakács, aki nem tudott erről, csirkéből készített ételt, a császár ki akarta rúgni. De miután megkóstolta ezt a kulináris remekművet, Bonaparte megbocsátott a szakácsnak és  megparancsolta, hogy az asztalon mindig legyen ilyen étel. Amikor erről értesültek más országok szakácsai, francia ételként vették fel ezt étlapjukra és csirke becsináltnak nevezték el.

Gombás csirkebecsinált – ez egy régi recept. Ezt a fülünknek szokatlan hangzású szót úgy fordíthatjuk „mindent bele”. Ez nem annyira az étel neve, inkább az elkészítésének a módja. Becsináltat készítenek nyúlból, csirkéből, néha borjúból, sőt még halból is. Ennek az ételnek az elkészítésében nincs semmi különlegesség, vagy bonyolultság. De az eredmény mindig mindent felülmúl.

Hozzávalók:

Gomba 30 dkg
Csirkemell filé 0,5 kg
Tejszín 3 dl
Tejföl 4 evőkanál
Fokhagyma 2 gerezd
Búzaliszt 2 teáskanál
Napraforgó olaj 3 evőkanál
Petrezselyem 1 csomag
Só ízlés szerint
Fekete bors (őrölt) ízlés szerint
Tv paprika 1 db



Elkészítése:

Mossa meg a csirkemellet, majd egy papírtörlővel törölje szárazra. Vágja fel vékony csíkokra, sózza, borsozza.
A fokhagymát nyomja át fokhagymanyomón és kenje be vele a csirkehúst. A petrezselymet vágja apróra és szórja be vele a húst.
Egy tálba keverje össze a csirkét és a tejfölt és hagyja összeérni 1 órán keresztül.
Tisztítsa meg a gombát, törölje át nedves szalvétával, majd vágja 4 felé. Ha nagyok a gombák, 8 részre is feldarabolhatók. A Tv paprikát magozza ki, vágja ki az ereket, majd kockázza fel.
Serpenyőben melegítse fel az olajat. A TV paprikát enyhén pirítsa meg, nem tovább, mint 5 percig.
Adja hozzá a csirkehúst és a gombát és főzze még 10 percig.
A tejszínből és a lisztből készítsen habarást, öntse bele a serpenyőbe, forralja addig, amíg besűrűsödik. Ez kb. 10 perc. Az étel elkészült!
Még forrón tálalja. Köretként krumpli püré, hajdina, vagy rizs adható hozzá. Ennek a tejszínes szósznak köszönhetően a csirkehús szaftos és puha lesz. Ezt az ételt ünnepnapokon, vagy egyszerű ebédként is felszolgálhatja. Ossza meg ezt a receptet a barátaival!



Megosztásokat köszönöm

forrás: bidista

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.