Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Duplacsokis szelet ;)


A tésztához:
70 dkg Alfa Mix lisztkeverék
15 dkg margarin
3 ek cukrozatlan kakaópor (holland)
30 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 csipet só
2 dl tej
1 db tojás
Krémhez:
1 l tej
3 tasak csokoládés pudingpor
25 dkg margarin
2 csomag vaníliás cukor
30 dkg porcukor
3 ek cukrozatlan kakaópor
2 ek rum (kóstolásig)
Mázhoz:
20 dkg ét csokoládé
2 evk. olaj


Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk tepsi hátán, villával megszurkáljuk, nehogy felpúposodjon (nagy tepsi). 3 lapot sütünk.
Gyorsan sül, még puha legyen, amikor kivesszük a sütőből, mert ha túlsütjük, eltörnek a lapok.
Az 1 l tejből és a 3 csokipudingból, valamint a vaníliás cukorból sűrű krémet főzünk, kissé hagyjuk hűlni, majd hozzákeverjük a 25 dkg margarint, a 30 dkg porcukrot, a 3 ek. kakaóport és a rumot. A lapokat megtöltjük vele.
Én mindig szoktam egy kicsi súlyt tenni a tetejére, lapítom, és így egyenletes, szép lesz a teteje! Egy nagy tálcára, pl. 1 – 2 kg cukrot teszek, és így tökéletes lesz!!! 🙂
A csokimázhoz a csokoládét, és az olajat beletesszük egy tálba, vagy habüstbe, és gőz felett addig keverjük, míg el nem olvad. 5 perc hűlés után rákenjük a sütire.
Másnap szeleteljük.

Megosztásokat köszönöm
Ági Finomságok receptje
forrás: Ági Finomságok


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.